Overnachten in een… gevangenis

Ja hoor, je leest het goed, in Vilvoorde kan je overnachten in de oude gevangenis! Een deel van het gebouw werd een aantal jaren geleden gerenoveerd en omgetoverd tot een hotel. Het hotel is ideaal gelegen, naast het kanaal van Vilvoorde en op wandelafstand van het centrum van de stad. In het hotel zelf kan je de sfeer van Het Tuchthuis nog steeds opsnuiven.

Gebouw

Op verschillende plaatsen in het gebouw kan je aan de hand van foto’s, … opmaken hoe de gevangenis eruit zag. Zo staan er voor de meeste ramen nog de originele tralies, hangt er in de ontbijtzaal nog een grote foto dat een stukje van de vroegere binnenkant weergeeft en kan je aan de buitenkant van het bijgebouw de kleine raampjes van de oude cellen zien.
De gewelven van baksteen geven een oude en industriële touch aan de ruimte, wat je opnieuw in de sfeer van honderden jaren terug brengt.

Kamers

standaard kamer The Lodge Vilvoorde

Iedere kamer heeft een eigen thema. Ze zijn leuk ingericht en geven je als bezoeker alle nodige rust en comfort. Je kan kiezen tussen een standaardkamer met of een twin – of een dubbel bed en een luxekamer met een dubbel bed. De kamers liggen verspreid over de 4 verdiepingen dat het hotel heeft.

Op de gelijkvloers is er ook een fitness- en wellnessruimte aanwezig. De fitness is gratis en kan gebruikt worden wanneer gewenst. De wellness kan je voor een schappelijke prijs reserveren bij de receptie.

Quotes

tekst op zuil The Lodge Vilvoorde

Op de zuilen van de bar en de ontbijtruimte staan quotes die beschrijven hoe de gevangenis ontstond, hoe het gebouw doorheen de jaren veranderde en welke taferelen zich er zoal afspeelden.

Meer info

https://www.lodge-hotels.be/nl/hotels/b/the-lodge-vilvoorde

Adres

Sietse De Berlangeer

Lees ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *