Magritte Museum

De appel, de wolkjes, de pijp – die geen pijp is.. het zijn iconische Belgische beelden. Indien je op zoek bent naar leuke activiteiten in eigen land, dan biedt Brussel je een weelde, waaronder het Magritte museum.

Surrealisme

Magritte eerder werk bevat kubistisch, futuristisch en abstract werk. Uit zijn allereerste werken krijg je zelfs affiches te zien. Magritte kende zelfs een korte impressionistische periode. Maar uiteraard kennen we Magritte allemaal als surrealist met internationale faam. Het prachtige gebouw op het Koningsplein, een pareltje op zich, doet die reputatie alle eer aan. En als je een beetje zoals wij, dan laat je je ook nog eens gaan in de originele souvenir shop!    

Het ideale moment voor een bezoek

Door de recente Corona-maatregels moet je online reserveren maar dat zorgt er wel voor dat het heerlijk rustig is in het museum. (Ook een masker is verplicht.)

Wil je er een heuse daguitstap van maken, dan geniet je van een lunch op de kleine Zavel om de hoek, en bezoek je ook Magritte’s geboortehuis in Jette. Hier kan een tentoonstelling over abstracte kunst meepikken en de originele huiskamer van de familie Magritte bewonderen. Ook het servies van het ter ziele gegane Sabena – geïnspireerd op Magritte’s alom bekende wolken en vogeltjes – staat hier te pronken.

Afbeelding met kop, koffie, tafel, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Magritte Museum – kunstwerken
Koningsplein 1, 1000 Brussel
(gratis toegang elke eerste woensdag van de maand)

René Magritte Museum – geboortehuis
Esseghemstraat 135-7, 1090 Jette
(gratis toegang elke eerste zondag van de maand) 

Sofie Ponsaerts

Lees ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *