Het Koninklijk Museum voor Centraal Afrika & Tervuren

Afrika museum: elementen van toen…

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de turbulente koloniale geschiedenis en de rol die België erin speelde. Maar welk standpunt je ook genegen bent, het Afrika museum bezoeken is nooit een slecht idee. De natuur, de schoonheid, geschiedenis, de wetenschap en de cultuur van Centraal Afrika komen er allemaal aan bod. Sinds de renovatie vind je dat alles in een mix van klassieke elegantie en moderne helderheid, en het perspectief waarmee je dit alles voorgeschoteld krijgt is leerrijk, transparant en politiek correct. De combinatie van het oude gebouw, de moderne bijbouw en de prachtige tuinen garanderen je een diverse, leuke dag.

.. en elementen van nu

Ook vandaag is het Museum erg actief op beide continenten en verscheidene nuttige en interessante projecten en nieuwe inzichten worden toegelicht met objecten, foto’s en filmpjes. De aanpak is erg toegankelijk dus twijfel zeker niet om je kinderen of jongere nichtjes en neefjes mee te nemen. Ze kunnen er een grote collectie dieren, ertsen en andere mooie dingen bewonderen en dansen op de rumba.

Tuinen

Het Museum is gelegen in prachtig aangelegde tuinen en bos, dus een bezoek aan het domein is een must. Er zijn een aantal plekken om wat te drinken of te eten, zoals een brasserie en een foodtruck, dus neem zeker je tijd en geniet van je lunch in de zon en struin of luier rond de vijvers in de zon. Ook Tervuren dorp ligt op een steenworp van de ingang, een glas op het dorpsplein of de uitgestippelde wandeling met educatieve panelen van de markt tot aan het museum zijn fijne dingen om te combineren met je bezoek. Ons voorstel? Maak er een dagje van!

Meer info

Openingsuren

Open van dinsdag tot en met zondag, reserveer je bezoek op https://www.africamuseum.be/nl/visit/plan_visit/reservations

Adres

Sofie Ponsaerts

Lees ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *