De Leirekensroute ontdekken en onderweg lekker culinair genieten…

Deze zomer is de zomer van de staycation!
Daarom wil ik je een tip meegeven voor een fietsuitstapje. Wie graag een fietstochtje maakt en ook graag geniet van een lekker hapje moeten zeker de Leirekensroute eens doen.

Wat is de Leirekensroute?

De Leirekensroute is een fietsroute die gelegen is op de  oude spoorbedding van spoorlijn 61. Deze verbond destijds Aalst met Antwerpen en doorkruist de faluintjesstreek. De route is vernoemd  naar één van de eerste machinisten (Valèree), die hier ooit met de stoomtrein reden.

Het is een fietsroute die vertrekt aan het station van Aalst en eindigt in Steenhuffel. Eenmaal buiten de Aalsterse stadskern fiets je over een rustig paadje waar je volop kan genieten van de natuur.

Het leuke aan de route is, dat maar liefst 2 voormalige stationsgebouwen je pad kruisen. Ideaal om even uit te blazen en je energie- en vochtverlies bij te tanken.

Taverne/ Brasserie ’t Stationneken

Wanneer je vanuit Aalst Baardegem doorkruist, kom je voorbij taverne ’t Stationneken. Dit oude station is omgetoverd tot een sfeervolle brasserie met authentieke elementen uit een oude treinwagon zoals bankstellen en andere attributen.

Je kan er op het terras genieten van hun grote keuze aan koude en warme dranken met een pannenkoek of een ijsje. Of er proeven van de heerlijke biertjes.

Even vermelden dat ’t Stationneken eveneens ambassadeur is van Orval. Ze moeten hiervoor aan bepaalde eisen voldoen die opgelegd worden door de brouwerij. Zo schenken ze hier zowel jonge als oude Orvals van meer dan 2 jaar oud.

Er is verder een zeer ruime keuze aan bieren en trappisten. Wel oppassen als je nog ver wil fietsen… 😉

Gerechten

Je kan hier natuurlijk ook gewoon komen eten, zonder de fietsroute te nemen. Er is een ruime aan gerechtjes. Als je een liefhebber bent van mosselen, zou ik ze hier zeker aanbevelen. Ze zijn echt overheerlijk klaargemaakt door Mike, de chef en tevens eigenaar van de zaak. Wie look lust kan ik die absoluut aanbevelen. Ik verzeker je dat je er geen spijt zal van hebben.

Meer info

Brasserie ’t Stationneken

Spoorstraat 1
B-9310 Baardegem
België

052/35 76 10

Open vanaf 11u30 || Dinsdag gesloten om 21u00
Woensdag en donderdag gesloten
Juli en augustus: enkel donderdag gesloten, op feestdagen open

Leireken

Wanneer je dan doorrijdt tot in Steenhuffel ga je nog een oud treinstation zien, namelijk Leireken.

In Aalst is nog zoveel meer te beleven.
Wil je meer lezen over wat je in Aalst allemaal kan zien of doen? Ga dan zeker eens een kijkje nemen op https://www.gundiscover.be/vakantie-in-belgie/

Liefs,
Gundi
@Gundiscover

Gundi

Lees ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *